Adkomst

Du er avhengig av båt eller ferge for å komme deg til Lågøya.

Fra Fagerstrand

Ferge fra Fagerstrand:
Turen tar ca. 5 minutter. Fra 5. juni t.o.m. skolens sommerferie går det rutebåt til øya hver dag. Etter 27. august går båten kun i helgene, frem til 8. oktober. Etter Ruters plan går den fredag/lørdag/søndag. Se ruter.no for ruteplanlegger og tider (rute B21).

Til Fagerstrand
Det er relativt gode bussforbindelser mellom Nesoddtangen og Fagerstrand. Sjekk ruter.no for rutetider.

Bil til Fagerstrand
Kjører du bil til Fagerstrand har du som gjest mulighet til å parkere gratis på anviste plasser ved Fagerstrand Båtforening. Det vil bli skiltet til parkeringsplassen og overnattende gjester har førsterett på plassene.
Se nøyaktig plassering

Det er en stor parkeringsplass i bakkant av Fagerstrand brygge (Fagerstrandbakken).

Fra Oslo/Nesoddtangen

Ferge fra Oslo/Nesoddtangen
Fra 5. juni t.o.m. skolens sommerferie går det rutebåt til Lågøya hver dag. Tar du båten fra Aker Brygge til Nesoddtangen korresponderer denne med båten som går videre til Lågøya. Etter 27. august går båten kun i helgene, frem til 8. oktober. Etter Ruters plan går den fredag/lørdag/søndag. Se ruter.no for ruteplanlegger og tider (rute B21).

Egen båt

Egen båt
Fra Fagerstrand tar det ca. 5 minutter med motorisert båt. Har du egen båt på henger, er det mulig å sjøsette den på Fagerstrand.

Overnatter man på en av hyttene, kan båten fortøyes så lenge oppholdet varer, i gjestehavnen på østsiden av øya. Det er ikke tillatt å overnatte i båter i gjestehavnen. Dagsbesøkende kan ligge i båthavnen i opptil 12 timer.

Kajakk/robåt
Kajakk kan settes på vannet på Fagerstrand. Over til øya er det ca. 1 kilometer.

MERK: Skipsleden går på begge sider av Lågøya, så ved all transport til og fra øya må man til enhver tid være oppmerksom på skipstrafikken.

Gjestehavn

Gjestehavnen er plassert på østsiden av øya, og båtplassene er forbeholdt øyas hyttegjester. Dagsbesøkende kan imidlertid benytte seg av ledige plasser i opptil 12 timer. Vertskapet på øya vil være behjelpelig med å organisere plassene på bryggen.

Det er ikke tillatt å overnatte i båten. Andre brygger på øya skal ikke brukes til fortøyning.

Båter over 24 fot og maks. bredde 270 centimeter kan ikke ligge i gjestehavnen.

Gjestehavn for småbåter på østsiden av øya.