Opplevelser på øya

Lågøya har mange overraskelser. Dette er noen av dem.

Badeplasser

Er man på Lågøya er sjansen stor for at man ønsker å ta seg en tur i vannet. Det kan man gjøre rett ved hytta man har booket, eller velge å gå til tre anbefalte plasser, alle med sine unike kvaliteter.

Vannsklia ligger på nordvestsiden av øya.

Vannsklia: Nord på øya er det en brygge med badetrapp, badeflåte og vannsklie. Her er solen til langt på kvelden. På denne plassen er det ganske dypt, så den er ikke egnet for mindre barn. Merk også at bølgene fra passasjerfergene som passerer kan slå over brygga! Pass på telefoner og annet du ikke ønsker at skal bli vått.

Stranda innenfor gjestehavna.

Gjestehavna: Rett innenfor gjestehavna på østsiden av øya er det en liten sandstrand. Her er det barnevennlig og ypperlig for et morgenbad.

Sørspissen: Om du er glad i svaberg og snorkling, er sørspissen av øya et bra sted. Det er ingen tilrettelegging, så det kan være litt vanskelig å komme seg uti og opp av vannet. For å komme fram må du gå forbi hytta «Varden» og følge den lille åsryggen nedover. Litt kupert, uten noen tydelig sti.

Sørspissen av Lågøya.

Gratis utlån av robåter

Ved badeplassen Lagunen ligger det 3 robåter som hyttegjester kan låne.

Regler for bruk av båtene:

  • Bruk av robåter er for overnattende gjester på Lågøya. 
  • Det skal alltid være minst to personer i båten.
  • Bruk alltid flytevest! Vester finnes i venteboden ved rutebåtkaia. 
  • Årene skal ligge igjen i båten når du forlater den. 
  • ALL bruk skjer på eget ansvar.

Samlingsplassen

fotballspill
På samlingsplassen er det aktiviteter for liten og stor.

Nord på øya, ikke langt unna fergeleiet, er øyas samlingssted. Her er det tennisbane, husker og en paviljong, åpne for alle. Her er det også mulig å låne leker og spill.

Stiene

Rundt på øya er det mange stier. En runde er merket som kyststi, men alle stier er det lov å gå på, selv om noen går nær enkelte av hyttene. Selv om øya ikke er så stor, går stiene i et terreng som varierer fra svaberg til herlig furuskog. Når du er på øya eller går tur, oppfordrer vi til å vise gjensidig respekt.

Herlige stier rundt omkring på øya.

Naturverdiene

Lågøya har store naturverdier. Her finner du sjeldne planter, som dragehode, og løv- og furuskog. På øya huser dragehode også en enda sjeldnere art, nemlig dragehodeglansbillen. Billen finnes trolig kun i Norge, og den er helt avhengig av planten for å overleve.

Så ta deg tid til å studere plante- og dyrelivet. Kanskje kan du sikre deg noen blinkskudd med kamera?

Strandkjempe.

Geologi

På Lågøya kan du observere en dramatisk fortid – heldigvis mange millioner år tilbake i tid!

Øya har en berggrunn der du finner mange forskjellige steiner. Området rundt sørvestspissen er spesielt fascinerende.